Burgers' Zoo

Huisstijl Burgers'Zoo Arnhem

werk
Concept en ontwerp logo, huisstijl, cmapagnes en middelen
klant
Burgers'Zoo
Burgers' Zoo

Burgers’Zoo is een van de eerste dierentuinen die de verblijven zoveel mogelijk op de natuurlijke habitat van de dieren wilde laten lijken. Al in 1934 was het idee om de dieren zo natuurlijk mogelijk te laten leven. Geen tralies en kooien maar grachten, open terrassen, valleien en kunstmatige rotspartijen. 

Dit concept is in 1988 nog verder doorgevoerd met de eerste Ecodisplay ter wereld. De opening van Burgers’ Bush was een revolutie in de dierentuinwereld. Nog nooit was een volledig overdekt tropisch regenwoud op een dergelijke schaal natuurgetrouw nagemaakt. Later is hier ook Burgers’ Desert, Ocean, Safari, Rimba en Magrove bijgekomen. In deze ‘Ecodisplays’, beleven bezoekers naast de dieren ook het klimaat en zijn zelf onderdeel van de omgeving waarin de dieren leven. 

In de huisstijl van Burgers’Zoo staan de verschillende leefwerelden centraal. Dus geen logo met een vrijstaand dier maar een horizon met alle leefwerelden die je in Burgers’Zoo kunt bezoeken. Elke kleur staat voor een ander eco-display. Zo krijgt ook bij communicatie en de bebording in het park elke leefwereld zijn eigen herkenbare kleur. Als een uiting over een specifiek ecodisplay gaat dan kan de horizon daar open schuiven zodat die kleur overheerst. Dit wordt toegepast op bijvoorbeeld de informatieborden in het park. Dan is het niet meer nodig om de naam Burgers’Zoo te communiceren maar handig om te weten in welke leefwereld je bent. De regenboog staat voor de diversiteit van de natuur en maakt de huisstijl vrolijk en kleurrijk. Want een dagje Burgers’Zoo is natuurlijk niet alleen leerzaam maar ook heel leuk.

terug
Sjoerd van Heumen
mail@sjoerdenco.nl
06 - 246 2501 8
Nieuwendammerkade 28c25
1022AB Amsterdam